Kovesi, după acuzaţiile procurorului Iorga: "Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune!"

În timp ce instituţia a fost implicată într-un uriaş scandal de către un fost deputat PSD, la rândul său, Laura Codruţa Kovesi este şi ea atacată de o colegă trimisă în judecată. Şefa DNA neagă acuzaţiile pe care aceasta i le aduce.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Epoch Times Romania)

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, neagă faptul că ar fi avut vreo discuţie cu vreun coleg sau cu Mihaiela Moraru Iorga - procuroarea trimisă recent în judecată - despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier.

"Nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier. Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmaţiile nereale ale inculpaţilor", a declarat Kovesi pentru Agerpres.

Precizările şefei DNA vin în contextul în care fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut, duminică, la Antena 3, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

"Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Există în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Moraru Iorga la Antena 3.

Reamintim că săptămâna trecută, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a colegei lor Mihaiela Moraru Iorga, pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale). În mai anul trecut, Iorga fusese revocată din funcţie prin Ordinul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avizat favorabil de către Secţia pentru procurori din cadrul C.S.M. Patru luni mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriu executarea emisă de Kovesi, în prezent Moraru Iorga Mihaiela fiind reîncadrată provizoriu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Scandalul cu Iorga se adaugă celui declanşat de difuzarea, pe Antena 3 şi RTV, a unei serii de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu inculpatul Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici. În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

În acest context, Inspecţia Judiciară transmite că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să decidă dacă se impun verificări în aceste cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne