Kovesi, aşteptată astăzi la CSM. Pe rol, controlul făcut de Inspecţia Judiciară la DNA

Ţintă a controlului Inspecţiei Judiciare cerut de Tudorel Toader, Kovesi e aşteptată astăzi la CSM, pentru a-şi susţine punctul de vedere asupra raportului ce a "încununat" controversatul control.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va întruni în şedinţă vineri, începând cu ora 10.00, pe agendă figurând audierea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, aceasta fiind invitată să-şi susţină punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară, după controlul efectuat la DNA.

Potrivit Hotnews, cu o zi înainte, în cadrul secţiei a fost audiată, aproximativ trei ore, Elena Rădescu, coordonatorul echipei Inspecţiei Judiciare care a făcut controlul la DNA. Audierea Elenei Rădescu era programată pentru luni, însă aceasta a cerut să fie audiată mai devreme, pe motiv că nu se va afla în ţară luni. Rădescu este cea care a denunţat presiuni ale conducerii IJ asupra echipei de control ce verifica activitatea procurorilor anticorupţie.

Luni, în faţa membrilor secţiei va fi chemat şi procurorul Gheorghe Stan, inspector şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Reamintim că DNA a făcut publice, săptămâna trecută, concluziile raportului Inspecţiei Judiciare, precizând că acestea se regăsesc în documentul provizoriu transmis Direcţiei. Din concluziile documentului făcut public de DNA reiese că procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi are "calităţile necesare pentru exercitarea în continuare a funcţiei de conducere".

Controlul a fost unul înconjurat de controverse, în presă vorbindu-se atât de presiuni din partea conducerii IJ asupra inspectorilor, cât şi de presiuni din partea DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne