Klemm: Achiziţia de rachete Patriot va oferi protecţie nu doar României

Achiziţionarea rachetelor Patriot face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care Statele Unite îl susţin cu tărie, a amintit Klemm.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Achiziţia de rachete Patriot va oferi protecţie nu doar României, ci indirect va contribui şi la apărarea ţărilor vecine şi a întregii Alianţe Nord-Atlantice, în cazul atacurilor aeriene agresive, a declarat ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, în contextul în care, nu demult, Departamentul de Stat american şi-a dat acordul pentru o posibilă vânzare către România a sistemului de rachetă defensiv Patriot, în valoare de 3, 9 miliarde de dolari.

Întrebat "dacă există vreun risc ca acest lucru să crească tensiunile cu Rusia", diplomatul american a susţinut că "nu există absolut niciun motiv ca acest lucru să se întâmple", întrucât capacităţile pe care România le achiziţionează sunt "strict defensive", relatează Hotnews.

Totodată, Klemm a apreciat că achiziţia rachetelor Patriot va avea un "impact profund" pentru securitatea României şi pentru NATO şi a ţinut să sublinieze că măsura face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care Statele Unite îl susţin cu tărie

"De fapt, acesta este cel mai performant sistem de armament defensiv. Va oferi protecţie în cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru România, ci indirect va contribui şi la apărarea ţărilor vecine şi a întregii alianţe NATO. Această măsură face parte din angajamentul României de a investi 2% din PIB pentru apărare, angajament pe care Statele Unite îl susţin cu tărie. Rachetele Patriot nu sunt singurele echipamente pe care România le va achiziţiona ca urmare a acestui angajament de a aloca 2%, însă ele reprezintă o componentă vitală a deciziei României de a-şi îmbunătăţi apărarea", a susţinut ambasadorul SUA.

Reamintim că şeful statului a declarat, la Cincu, în 15 iulie, că achiziţionarea rachetelor Patriot se face pentru ca România să aibă o armată dotată mai bine şi mai eficient, în scop defensiv, şi pentru a garanta securitatea românilor.

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat că o decizie în privinţa tipului de rachete pe care le va achiziţiona ţara noastră urmează să fie luată după ce vor fi stabilite toate detaliile tehnice şi toate elementele care ţin de acest program, şi a precizat că sunt analizate şi alte oferte de la alte state partenere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne