Klaus Iohannis şi-a lansat volumul autobiografic "Primul pas"

Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat sâmbătă, în cadrul Book Fest, la Romexpo, volumul autobiografic "Primul pas", în care abordează campania electorală pentru preşedinţie, relatează Hotnews.

În alocuţiunea de la lansare, şeful statului a descris campania pentru Cotroceni drept o perioadă dificilă, intensă, complicată, energizantă, paralizantă, dar, per ansamblu, interesată pentru cei care au fost "cât de cât conectaţi la ea.", relatează Hotnews.

"Pentru a nu uita cum a fost această campanie, am vrut să scriu.", a mai adăugat preşedintele, precizând ca şi-a propus ca cele câteva concluzii pe care le-am tras atât eu şi alţii din această campanie să nu se piardă, având în vedere că, în timp, memoria adaugă "un filtru roz" evenimentelor.

"Această campanie electorală nu a fost o experienţă plăcută, asta nu insemana că nu a fost extrem de intensă, că nu a avut foarte multă energie.", a mai declarat şeful statului, adăugând că, prin felul în care s-au comportat unii participanţi, campania îşi avea locul mai degrabă la începutul anilor "90, "cu scandaluri, cu lături turnate în capul unui candidat, mai ales în capul acestui candidat."

Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze că partea frumoasă a acestei campanii au fost oamenii, cei cu care s-a întâlnit în campanie: "Contactul cu ei mi-a dat foarte multă încredere, foarte multă energie.", a declarat preşedintele.

"Va aduceţi aminte că primul tur nu s-a desfăşurat extraordinar de bine pentru mine, pierdusem primul tur, dar apoi a apărut un val de simpatie şi acea dorinţă de schimbare provocate de incapacitatea guvernului de a organiza alegerile în diaspora.", a evocat preşedintele momentele ce au prefigurat cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor, adăugând că dedică volumul lansat astăzi celor peste 6 milioane de români care l-au votat.

"Le mulţumesc şi celor care nu m-au votat, le mulţumesc pentru că au mers la vot.", a mai declarat Iohannis.

Volumul "Primul Pas" este cea de a doua carte lansată de preşedinte după volumul autobiografic "Pas cu pas" lansat de Iohannis în noiembrie 2014 la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.