Klaus Iohannis preşedinte în Australia şi Noua Zeelandă

Preşedintele PNL Klaus Iohannis
Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Alegerile s-au încheiat în Australia, Klaus Iohannis câştigând detaşat, cu 94% din voturi, potrivit anunţului făcut de prezidenţiabil pe pagina sa de Facebook.

"Am câştigat şi în Australia cu un procent covârşitor de 94%" anunţă candidatul ACL, care a câştigat şi în Noua Zeelandă, unde, potrivit lui Iohannis, au votat de trei ori mai mulţi români decât la primul tur de scrutin.

Totodată, prezidenţiabilul ALC reaminteşte pe pagina sa că în diaspora sunt cozi uriaşe în timp ce organizarea este defectuoasă, şi îi roagă pe românii din străinătate să le spună familiilor lor cum sunt trataţi"

"Sunt peste 3.000 de oameni la Paris, peste 2.500 la München, foarte mulţi la Bologna şi Torino şi în multe alte oraşe din lume, oameni care vor să voteze! Este o prezenţă uriaşă dar, din nefericire, o organizare defectuoasă. Îi rog pe cei care stau la coadă la secţiile de vot din diaspora să sune acasă şi să le spună tuturor ce li se întâmplă! Îi rog, de asemenea, pe români să voteze în locul celor care nu o pot face din cauza organizării dezastruoase! Sunt 100% alături de voi şi fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a-i face să vă respecte drepturile!"