O noua stea se naşte în PNL. Klaus Iohannis o propune pe Alina Gorghiu la şefia partidului

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Klaus Iohannis o propune pe Alina Gorghiu pentru poziţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, au declarat surse oficiale pentru B1TV.

Până în acest moment, la şefia partidului îşi anunţaseră candidatura Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, care a anunţat în timpul şedinţei de miercuri că nu mai candidează pentru postul de preşedinte al PNL.

Ulterior şedinţei, Atanasiu a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis o va susţine pe Alina Gorghiu la şefia partidului, ca preşedinte interimar până la Congresul PNL.

Iohannis ”ne-a transmis că a vorbit serios când a spus că vrea o reproiectare a României în toate funcţiile importante, că vrea ca acest proiect să îl facă cu PNL timp de două mandate şi să facem tot ce ne stă în putinţă să câştigăm alegerile parlamentare. (...) El o va susţine şi vota mâine pe Alina Gorghiu. Consideră că va fi o comunicare foarte bună între PNL şi preşedinţie dacă va fi co-preşedinte al PNL şi vom putea pune în practică proiectul de ţară. Alina Gorghiu va fi preşedinte interimar până la următorul congres care ar trebui să aibă loc în anul 2017. Vom avea un congres în 2017 în care vom alege o structură unică de conducere”, a declarat Atanasiu.

Liberalul a mai adăugat că i-a propus şi lui Ludovic Orban să se retragă şi el şi să lase locul unui tânăr. "Alina Gorghiu a fost sufletul campaniei electorale. Orban nu vrea însă să se retragă.”, a adăugat Atanasiu, potrivit HotNews.

În urma retrageri lui Antanasiu, (care potrivit unor surse din PNL, a fost unul din cei ce au iniţiat înlocuirea lui Crin Antonescu cu Iohannis la şefia partidului după alegerile europarlamentare), în cursa pentru poziţia de preşedinte al PNL rămân Orban (susţinut de Crin Antonescu) şi Alina Gorghiu.

După şedinţă, Ludovic Orban a declarat că nu se retrage din cursa pentru şefia partidului şi că nimeni nu i-a cerut să renunţe la candidatură.