Klaus Iohannis: "O eventuală ieşire a Greciei din zona euro va afecta pe toată lumea"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi că o eventuală ieşire a Greciei din zona euro ar afecta pe toată lumea, inclusiv pe români şi a subliniat că este important să se caute în continuare "căi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză", relatează hotnews.

"În ceea ce priveşte Grecia nu trebuie să ne facem iluzii. Dacă criza continuă şi nu se găseşte o soluţie atunci situaţia dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toţi, România, UE şi NATO, sigur, în grade diferite", a spus, răspunzând la o întrebare a ziariştilor români, preşedintele Iohannis, într-o conferinţă comună de presă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care efectuează o vizită la Bucureşti.

Şeful statului a mai adăugat că nu consideră că "cineva e atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro nu ar afecta pe toată lumea" şi a precizat că este foarte important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din impas.

În prezent, însă, trebuie aşteptate rezultatele referendumului anunţat de premierul grec Alexis Tsipras urmând a se "decide ulterior ce se poate face".

La rândul său, secretarul general NATO a declarat că "Grecia e un aliat puternic şi angajat în cadrul alianţei" şi a precizat că guvernul de la Atena "a subliniat de mai multe ori că îşi respectă angajamentele din cadrul Alianţei".

Reamintim că în cursul zilei de astăzi Jens Stoltenberg a avut o întrevedere şi cu premierul interimar Gabriel Oprea.

Vizita secretarului general NATO survine pe fondul întăririi capacitaţii Alianţei de apărare a ţărilor din flancul estic în faţa comportamentului agresiv al Rusiei.

În acest context, programul lui Stoltenberg mai include vizitarea sediului Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU) din Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne