Klaus Iohannis, la CNSAS, pledează pentru un muzeu al comunismului în România

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

Noul preşedinte Klaus Iohannis a declarat luni, după ce a vizitat arhivele Consiliului Naţional pentru Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), că îşi doreşte înfiinţarea unui muzeu al comunismului la care arhivele CNSAS să aibă o contribuţie importantă.

"Aici se găseşte documentarea pentru o parte foarte importantă din istoria noastră. Sunt bucuros că am fost aşteptat de conducerea CNSAS care mi-a prezentat lucruri importante despre cum e construită această arhivă şi despre problemele cu care se confruntă", a declarat Klaus Iohannis, după vizita la CNSAS anunţată încă de ieri, potrivit B1 TV.

Preşedintele a explicat că CNSAS se confruntă cu o problemă de fonduri, care, de altfel, se poate rezolva relativ uşor, motiv pentru care a convenit să primească un memoriu din partea instituţiei cu principalele probleme ale aceasteia.

Totodată, Klaus Iohannis a reiterat că îşi doreşte înfiinţarea unui muzeu al comunismului, iar arhivele CNSAS pot contribui cu piese la acest muzeu.

"Este un lucru care se leagă de o ideea de-a mea mai veche. Am enunţat un concept, un muzeu al comunismului în România şi cu siguranţă această arhivă va contribui cu piese la acest muzeu. Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă. Am spus şi, din păcate, după ce am aflat azi, pot să reafirm, nu am reuşit să cunoaştem suficient de bine istoria noastră recentă şi vorbesc aici, desigur, de anii comunismului", a subliniat Klaus Iohannis.

"Este nevoie de o studiere mult mai atentă şi în final, de reconcilierea noastră cu istoria noatră recentă. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum şi fără această etapă, este greu de crezut că putem trece pur şi simplu mai departe", a adăugat preşdintele, citat de Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne