Klaus Iohannis: Dragnea ar trebui să se retragă

Şeful statului a opinat, pe Facebook, că liderul PSD ar trebui să se retragă, pentru sănătatea sistemului politic românesc.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie la vestea că Liviu Dragnea va rămâne în continuare la conducerea PSD după ce instanţa l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012.

"Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie", scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

Reamintim că ales preşedinte al PSD în timp ce avea dosar penal pe rol, Liviu Dragnea a devenit vineri primul lider PSD în exerciţiul funcţiunii condamnat penal.

În ciuda faptului că a fost condamnat în mod definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fraudarea referendumului, liderul PSD Liviu Dragnea a decis să rămână în fruntea partidului, pentru a gestiona campania electorală.