Klaus Iohannis despre Crin Antonescu: „Are încă nevoie de un timp de digerare a schimbărilor”

Congres Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, 27 iunie 2014,  Palatul Parlamentului. În imagine,Klaus Iohannis
Congres Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, 27 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine,Klaus Iohannis (Epoch Times România)

La o zi după ce Antonescu a afirmat că "nu îl cunoaşte pe Iohannis" şi se mai gândeşte dacă îl va vota, noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, s-a declarat încrezător că fostul şef al PNL-ului "va digera schimbările" şi îl va vota.

„Este lesne de înţeles şi trebuie să fim realişti. Până şi noi politicienii care părem aşa nişte generatori de ştiri fără sentimente suntem oameni, iar Crin Antonescu a fost prezidenţiabilul cu şanse maximale, a fost preşedintele Senatului, a fost copreşedintele alianţei care a guvernat România şi situaţia s-a schimbat în ce avem acum. Este clar că are încă nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. Trebuie să fim un pic şi empatici", a declarat marţi Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Alba Iulia.

Potrivit Mediafax, Iohannis, preşedinte al PNL şi prezidenţiabil al ACL a mai adăugat că mizează pe votul şi pe sprijinul lui Antonescu în lupta pentru Cotroceni.

„Sunt convins că după ce îşi termină concediul şi revine, o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte şi eu contez pe votul lui şi nu numai, şi pe sprijinul domniei sale", a mai spus Iohannis.

Reamintim că luni, invitat la Realitatea TV, Crin Antonescu a declarat că nu se va implica în campania lui Iohannis şi că nu ştie încă dacă îl va vota.

Întrebat de moderator dacă se va implica în susţinerea campaniei prezidenţiabilului ACL, Antonescu a răspuns: „Nu, categoric nu, pentru că sunt un om responsabil”.

Antonescu a explicat că anterior desemnării lui Iohannis ca prezidenţiabil PNL, liberalii au făcut nişte sondaje de opinie care îl arătau pe el de-a dreptul "nefrecventabil". În concluzie, "ca om responsabil", nu vrea să îi compromită imaginea lui Iohannis, aşa că a decis să stea departe de campania lui.

„Trei oameni foarte serioşi dintre conducătorii PNL s-au ocupat personal de executarea - nu le-au făcut ei - aceste sondaje au fost cât se poate de credibile, au crezut atât de mult în ele - vorbim elegant, dar ce mai contează, doar suntem în junglă - ele au fost şi publicate înainte să se ia decizia, lucru care nu s-a întâmplat la alte partide care se respectă. Şi sondajul era îngrozitor, scorul meu politic, de susţinere, era unul extrem de mic, mai mic decât al doamnei Udrea, al domnului Băsescu, decât al tuturor domnilor care se pot imagina”, a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne