Klaus Iohannis:"Am reuşit noi, România, să ne facem de râs"

Klaus Iohannis, preşedintele PNL
Klaus Iohannis, preşedintele PNL (Epoch Times România)

Toţi românii au de suferit datorită scandalului ofiţerului sub acoperire, a declarat marţi Klaus Iohannis, într-un interviu acordat Hotnews, adăugând că România s-a făcut încă o dată de râs.

Întrebat cum evaluează impactul pe plan internaţional al scandalului presupusei apartenenţe a premierului Ponta la SIE, în perioada 1997-2001, şi dacă sunt afectate instituţii precum Preşedinţia, SIE sau Guvernul, Iohannis a afirmat că toată ţara este afectată:

"Din păcate, toţi au de suferit pentru că, iarăşi, a nu ştiu câta oară, am reuşit noi, România, să ne facem de râs. Aţi mai auzit de vreo ţară în care unul din candidaţi, şi prim-ministru fiind, a fost acuzat că e ofiţer acoperit sau că nu şi-a declarat ce a făcut înainte de a intra în campania electorală, ce a făcut în viaţa lui?", a declarat liderul PNL.

Prezidenţiabilul ACL a mai declarat că însăşi imaginea Serviciului de Informaţii Externe a fost afectată, inducându-se nesiguranţa atât în colaborările internaţionale cât şi o nesiguranţă în cadrul serviciilor.

"Este vorba de nişte servicii care sunt create pentru a veghea la integritatea şi securitatea statului român, aceste instituţii au colaborări internaţionale, acum probabil ceilalţi îşi pun întrebarea: 'Ce se întâmplă la voi în România? Aveţi ofiţeri acoperiţi? Iese preşedintele la televizor şi spune asta în campanie?' Nu numai că se induce o nesiguranţă în colaborările internaţionale, se induce o nesiguranţă în cadrul serviciilor, lucru pe care preşedintele ar fi trebuit să le evite", a declarat Iohannis.

Afirmaţiile prezidenţiabilului ACL vin la o zi după ce preşedintele Băsescu a declarat la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer SIE, în perioada 1997- 2001. Potrivit preşedintelui, complice cu Ponta, care a omis să-şi treacă acest lucru în CV, este Teodor Meleşcanu, fostul director SIE, care l-a acoperit.

Şeful statului a mai arătat că, potrivit Constituţiei în vigoare la vremea respectivă, funcţia de procuror al României este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, ori SIE a făcut o greşeală recrutându-l pe Ponta, care era procuror.

Tot ieri, preşedintele Băsescu l-a dezavuat public şi pe Klaus Iohannis, declarând că acesta a fost de un "oportunism feroce" când a intrat în cursa pentru Cotroceni, în condiţiile în care ştia că are un proces cu ANI pe rol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne