Kim Jong-un va executa 33 de persoane pentru că au luat contact cu un misionar baptist

Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu  liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra  atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest  lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013.
Howard, un cetăţean din Hong-Kong care se folseşte de asemănarea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un pentru a atrage atenţia asupra atrocităţilor comise de regimul de la Phenian, participă la un protest lângă consulatul Coreei de Nord din Hong Kong, 15 dec 2013. (aaron tam / AFP / Getty Images)

Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, a ordonat execuţia a 33 de persoane din cauză că au luat contact cu un misionar baptist şi ar fi primit instrucţiuni şi bani pentru a înfiinţa 500 de biserici clandestine, conform presei sud coreene.

Experţii susţin că pedepsele din Coreea de Nord au devenit mai grave deoarece doctrina ”juche” a regimului socialist s-a confruntat în ultima perioadă cu un val de critici.

Partidele comuniste din toată lumea au distrus religia, pe care Lenin o numea "un opium pentru mase", promovând ateismul şi darwinismul, inclusiv cel social, care se afla la baza aşa-zisei utopii comuniste. În special regimurile comuniste din Asia s-au dovedit sălbatice cu religia, pedepsind aspru credinţa oamenilor.

Misionarul baptist ar fi recunoscut în anchetă că a luat contact cu agenţiile de spionaj din Coreea de Sud care l-au instruit să ”transforme Coreea de Nord într-o ţară religioasă şi să-i distrugă sistemul politic şi guvernul actual”. Acurateţea informaţiei nu poate fi verificată, regimul comunist de la Phenian fiind recunoscut pentru brutalitatea cu care îşi torturează cetăţenii.

Cei 33 de nord coreeni vor fi executaţi după ce au fost condamnaţi pentru încercarea de înlăturare a regimului Kim Jong-un.

Kim Jong-un a şocat comunitatea internaţională când şi-a executat unchiul, Jang Song Thaek, în luna decembrie, prin introducere în cuşca unor câini ţinuţi fără mâncare mai multe zile, conform Asahi Shimbun. Conform presei sud coreene, copii, fraţii şi strănepoţii lui Jang Song Thaek au fost de asemenea condamnaţi la moarte.

Miercuri, au existat informaţii conform cărora numărul doi din stat, Choe Ryong Hae, a dispărut. Se crede că acesta va fi următorul pe lista epurărilor de la Phenian.

Choe deţine mai mult poziţii de top în cadrul regimului de la Phenian şi că crede că în prezent este ţinut într-o închisoare pentru anchete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe