Kim Jong-un pregăteşte înlăturarea tuturor nord-coreenilor “slabi”

Preaiubitul conducător nord coreean Kim Jong-un nu a adus nicio bucurie poporului său în preajma Sărbătorilor de Iarnă, după ce, într-un discurs sinistru, a promis că va elimina cetăţenii nord-coreeni “slabi”.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Getty Images)

Dictatorul comunist a acuzat membrii de partid că înşeală poporul şi că folosesc scurtături. El a precizat că există “unităţi slabe” printre principalele comitete de partid, care “se plâng ca şi cum ar cădea pradă defetismului”.

Într-o încercare disperată de a menţine priza asupra statului său izolat, Kim a declarat că cei incapabili să finalizeze “principalele sarcini revoluţionare” ar trebui să reflecte în mod serios dacă sunt “necesari” Partidului.

Apoi, Kim a promis că va depune toate eforturile pentru eliminarea “tendinţelor administrative şi birocratice”, conform website-ul de ştiri NK News.

Dictatorul consideră că anumite tendinţe de acest gen au stat la baza prăbuşirii regimurilor comuniste eşuate, inclusiv al Uniunii Sovietice.

În discursul său, Kim a criticat comitetele implicate în sectorul cinematografiei, artelor şi în proiectele din zonele rurale.

Profesorul Lim Jae-cheon, expert în Coreea de Nord, a declarat că discursul a semnalat o schimbare în societatea politică.

Lim a declarat pentru NK News că regimul lui Kim urmăreşte să controleze societatea nord-coreeană prin restaurarea rolului partidului.

“El a educat şi criticat preşedinţi ai comitetelor primare ale Partidului Muncitorilor din Coreea pentru a consolida fundaţia Partidului”, a adăugat Lim.

Criticile au loc în contextul amplificării tensiunilor globale, pe măsură ce naţiunile din întreaga lume îşi consolidează arsenalele nucleare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe