Kim Jong-un a ajuns în Rusia pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un (Valeri Sharifulin/TASS/Getty Images)

Un tren blindat în care s-a aflat dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns în Rusia şi, după o escală în staţia Khasan, oraş de frontieră din regiunea rusească Primorski, s-a îndreptat către Ussurisk, potrivit rapoartelor media ruseşti.

După ce a traversat graniţa ruso-nord-coreeană, potrivit unei surse, Kim a fost întâmpinat cu flori, pâine şi sare când a intrat în clădirea gării din Khasan.

Kim a vizitat Casa prieteniei ruso-coreene din teritoriul Primoski, a declarat pentru Sputnik o sursă a Companiei Feroviare din Estul Îndepărtat al Rusiei.

Casa prieteniei a fost construită în 1986, înaintea vizitei fostului lider nord-coreean Kim Il-Sun în fosta Uniune Sovietică.

Potrivit rapoartelor media, miercuri dimineaţa, un grup de oficiali nord-coreeni au inspectat gara oraşului Vladivostok, înainte de sosirea trenului lui Kim.

În gara oraşului Vladivostok, peronul trenului expres către aeroport a fost închis pentru pasageri şi au fost aplicate măsuri de securitate în apropierea gării.

Anterior, Agenţia Centrală Coreeană de Ştiri (KCNA) a raportat că liderul nord-coreean este însoţit de oficiali de rang înalt ai Partidului Muncitorilor din Coreea, oficiali guvernamentali şi ai forţelor armate nord-coreene.

De asemenea, mass media a mai raportat că dictatorul nord-coreeană a fost însoţit de Kim Phyong-hae şi O Su-yong, membri ai Biroului Politic şi vicepreşedinţi ai Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea; ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho; şeful Statului Major al armatei nord-coreene, Ri Yong-gil; alţi oficiali de rang înalt.

Soţia lui Kim, Ri Sol-ju, nu îl însoţeşte pe acesta în călătoria în Rusia, potrivit KCNA.

Kim este va ajunge miercuri în Vladivostok.

Marţi, Iuri Uşakov, consilier al Kremlinului, a declarat că Putin şi Kim se vor întâlni joi în Vladivostok, precizând că discuţiile se vor concentra pe găsirea unei soluţii politice şi diplomatice la impasul nuclear din Peninsula Coreeană.

Aceasta este prima vizită a lui Kim în Rusia. Predecesorul său, Kim Jong-il, a vizitat Rusia de trei ori, ultima dată în 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe