Kerry: SUA şi Rusia studiază noi căi pentru a opri conflictul sirian

Ministrul rus de externe Lavrov şi secretarul de stat american Kerry au discutat vineri la Roma pe tema măcelului continuu din oraşul sirian Alep, încercând să găsească o soluţie pentru oprirea acestuia.
Secretarul de stat american, John Kerry.
Secretarul de stat american, John Kerry. (Captură Foto)

Statele Unite şi Rusia studiază noi căi pentru a depăşi impasul diplomatic privind modul în care ar putea fi oprite luptele sângeroase din oraşul sirian Alep, a declarat secretarul de stat american John Kerry.

Kerry a făcut aceste comentarii vineri, după o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Roma.

„Am schimbat mai multe idei, pe baza cărora va avea loc o întâlnire la începutul săptămânii următoare în Geneva şi va trebui să aşteptăm şi să vedem dacă acele idei se vor putea concretiza”, a declarat Kerry reporterilor.

El a precizat că ambele tabere consideră că este importantă continuarea eforturilor diplomatice.

„Nimeni nu aşteaptă următoarea administraţie. Cu toţii simţim existenţa urgenţei”, a mai susţinut diplomatul american.

Kerry a susţinut că va evalua progresul discuţiei cu Lavrov atunci când cei doi se vor întâlni din nou pe marginea unei conferinţe privind securitatea europeană ce va avea loc săptămâna următoare în Hamburg, Germania.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie cu sediul în Londra ce monitorizează conflictul sirian cu ajutorul unei reţele de informatori răspândită pe cuprinsul Siriei, a declarat vineri că forţele guvernamentale siriene au recapturat jumătate din porţiunile controlate de rebeli în oraşul Alep de la lansarea la jumătatea lunii noiembrie a unei ofensive susţinute de ruşi pentru recuperarea oraşului.

Şeful ONU pentru probleme umanitare a avertizat la începutul acestei săptămâni că există riscul ca oraşul Alep să devină un cimitir uriaş în mijlocul luptelor intense dintre forţele siriene pro-guvern şi rebeli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe