Kelemen Hunor va candida pentru un nou mandat de preşedinte al UDMR

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va candida pentru un nou mandat de preşedinte al formaţiunii, urmând să-şi depună candidatura la viitorul Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), ce se va desfăşura pe 17-18 aprilie la Cluj-Napoca.

"Consultându-mă cu mai mulţi colegi, evaluând drumul parcurs în ultimii patru ani de UDMR, şi care sunt aşteptările faţă de Uniune, am decis să candidez din nou pentru funcţia de preşedinte al UDMR", a declarat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, pentru portalul de ştiri de limba maghiară maszol.ro", preluat de Hotnews.

Până în prezent, Hunor este singurul candidat la funcţia de preşedinte, mai arată sursa citată.

Anunţul liderului UDMR vine în contextul în care organizaţia teritorială Mureş a comunicat că îl propune pe Kelemen Hunor pentru funcţia de preşedinte al UDMR la următorul Congres.

Reamintim că Hunor a fost recent ţinta unor critici mai mult sau mai puţin directe ale lui Gyorgy Frunda, membru UDMR şi consilier onorific al premierului Ponta. Acesta a susţinut, într-un interviu acordat RFI, că liderii UDMR au greşit când au ieşit de la guvernare şi că formaţiunea s-a depărtat foarte mult de lectorat în ultimii 2-3 ani.

Frunda a mai adăugat că Hunor a luat la alegerile din 2014 cel mai mic număr de voturi dintre candidaţii UDMR care au candidat vreodată la Preşedinţia României, iar formaţiunea are mai puţini parlamentari în Parlamentul European, şi mai puţini parlamentari în Parlamentul României decât avea în urmă cu câţiva ani.