Kelemen Hunor: UDMR nu susţine niciunul dintre candidaţii din turul al doilea. Nu ne-au cerut sprijinul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. (www.kelemenhunor.ro)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, că niciunul dintre candidaţii rămaşi în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu a cerut sprijinul formaţiunii sale politice. Prin urmare, UDMR nu va susţine niciunul dintre cei doi candidaţi.

Cu toate acestea, Kelemen Hunor a cerut electoratului minoritar maghiar să se prezinte la vot şi a declarat că are încredere în înţelepciunea acestuia de a lua decizia cea mai bună.

„Au trecut 3 zile de la primul tur. În această perioadă nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijinul nostru, nu au cerut sprijinul comunităţii maghiare pentru turul doi. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru nu putem susţine aceşti candidaţi. Nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei. Noi avem încredere în înţelepciunea alegătorilor noştri şi suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot, fiindcă participarea la vot este foarte importantă”, a declarat şeful UDMR.