Kelemen Hunor: "Şi eu, şi Orban, am fost relaxaţi. Ştim că nu va trece moţiunea"

Moţiunea nu va trece iar Opoziţia nici nu vrea să guverneze, susţine Kelemen Hunor cu o zi înainte de votul pe moţiunea de cenzură.
Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui
Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui (Epoch Times România)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că în dimineaţa zilei de astăzi s-a întâlnit cu omologul său liberal, Ludovic Orban, discuţia fiind una relaxată căci ambii ştiau că moţiunea nu va trece.

"Azi dimineaţă am avut o discuţie lungă între patru ochi. Ne-am mai intersectat la congrese. Azi am discutat, a fost o discuţie mult mai bună. Şi eu, şi el, am fost relaxaţi. Ştim că nu va trece moţiunea. E clar matematic şi politic. Vom continua şi discuţiile", a declarat liderul UDMR într-un interviu acordat Adevărul.

Kelemen Hunor a mai susţinut în respectivul interviu că Opoziţia nici nu e interesată să guverneze după experienţa din 2016 când, după un an de stat în opoziţie, PSD-ul a revenit la putere.

"Eu am impresia că nu vor să guverneze. Eu le-am spus în discuţiile de săptămâna trecută: trebuie să propuneţi pe cineva pentru funcţia de premier, altfel concluzia mea logică este că nu vreţi să guvernaţi. E bine că există control parlamentar, e bine că există o moţiune de cenzură, dar când faci un asemenea demers trebuie să-ţi doreşti să schimbi Guvernul, nu să-i critici pe cei care nu votează cu tine. Dacă cineva spune că moţiunea nu trece din cauza UDMR înseamnă că nu vrea să guverneze. Caută doar un ţap ispăşitor, un vinovat de serviciu. (...) Nu există Opoziţie unită. Ei sunt în competiţie: USR cu PNL, PNL cu PMP, toată lumea cu Dacian Cioloş. Nu-şi găsesc un numitor comun", a susţinut Hunor.

”Nu prea a existat o încercare de negociere. Noi am spus, trebuie să ne convingeţi cu un nume de premier şi cu un program de guvernare. Noi nu am negociat intrarea la guvernare, nu am negociat portofolii. Am vrut să vedem gândirea Opoziţiei despre viitorul politicii. Pe de altă parte, modalitatea de a da un pumn în gură, două palme, apoi să vii să ceri votul şi să spui „hai să bem un coniac împreună pentru că aşa te vindeci mai repede“ nu merge", a mai precizat liderul UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne