Kelemen Hunor: Orice discuţie despre amnistie şi graţiere ar trebui închisă

Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

În acest moment, orice dezbatere pe amnistie şi graţiere e greşită şi ar trebui închisă, susţine liderul UDMR, Kelemen Hunor, într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul. Motivul? Nu neapărat pentru că ideea în sine ar trebui respinsă ci pentru "că nu se poate discuta raţional."

"Repet, în acest moment, orice dezbatere pe amnistie şi graţiere e greşită. Pentru că nu se poate discuta raţional. Orice discuţie despre amnistie şi graţiere ar trebui închisă", a susţinut Kelemen Hunor.

"Problema nu e amnistia în sine, ci dacă se poate discuta raţional, transparent ajungându-se la o soluţie tolerată de societatea românească. Eu am zis că aşa ceva nu se poate acum. Poate peste un an, peste doi. În acest moment, ura şi dezbinarea în societatea românească sunt atât de mari, încât, cu o astfel de discuţie faci şi mai rău. Ei spun că domne, avem o problemă cu protocoalele secrete. Eu sunt de acord că avem o problemă, chiar una mare, căci suntem unicat din punctul ăsta de vedere, dar soluţia nu asta este. Prima dată trebuie stabilit ce s-a întâmplat şi cum, apoi sigur, se poate discuta dacă faci colectiv, dacă faci individual. Eu nu sunt de acord în acest moment să mai introducem un subiect care dezbină societatea şi mai rău. Dar ei sunt la guvernare, ei decid. OUG nu e decizia celor care nu fac parte din Executiv", a mai declarat preşedintele UDMR.

Întrebat dacă parteneriatul UDMR-ului cu PSD-ul ar fi pus în pericol dacă Guvernul va da această OUG, Kelemen Hunor a răspuns:

"Eu nu vreau să discut despre textul acestei OUG, pentru că nu-l cunosc. Dacă se va da, eu nu sunt convins că se va da. Nu intru în speculaţii. Când se va întâmpla, atunci vom analiza şi vom lua o decizie. Când Iliescu l-a graţiat pe Miron Cozma, lucrurile au luat o altă turnură în Parlament, ştiu acest lucru şi e de reţinut. Ştiu că probabil şi cea mai „light“ formă de graţiere va crea confuzie şi dezbinare", a precizat politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne