Kelemen Hunor: Orban a pierdut orice contact cu realitatea. Moţiunea nu trecea nici dacă UDMR o vota

O schimbare a Vioricăi Dăncilă cu liderul PNL nu e o mare afacere, susţine Kelemen Hunor, care-l acuză pe Ludovic Orban de "fracturi de logică" şi pierderea contactului cu realitatea.
Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ludovic Orban "a pierdut orice contact cu realitatea" după ce a declarat că moţiunea de cenzură a picat din cauza UDMR, a declarat vineri liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Potrivit politicianului maghiar, afirmaţia liderului PNL conform căreia dacă UDMR vota moţiunea de cenzură, atunci unii din PSD ar fi prins curaj, înseamnă „o fractură de logică foarte puternică”.

Kelemen a mai apreciat, în cadrul unor declaraţii făcute pentru Mediafax, că o schimbare a Vioricăi Dăncilă cu liderul PNL nu e o mare afacere.

„Se pare că domnul Orban a pierdut orice contact cu realitatea şi orice simţ al ridicolului. Această declaraţie, cum că din cauza noastră a picat moţiunea, e total lipsită de inteligenţă. Încă o dată spun că dacă adăugăm la 166 de voturi încă 30 tot nu ar fi ajuns. Pentru domnul Orban, după atâta şcoală făcută, ar trebui să fie foarte clar că până la 233 mai sunt 30 şi ceva de voturi. Matematica e aceeaşi pentru toţi. Pe de altă parte, să spui că dacă UDMR vota moţiunea de cenzură, atunci unii din PSD ar fi prins curaj, înseamnă iarăşi că ai o fractură de logică foarte puternică. Pentru mine ar fi foarte măgulitor să îmi spună cineva că dacă eu votez, ăştia prind curaj şi vor zbura către Orban. Nu poţi să vii să faci această declaraţie şi să şi crezi ce spui. Domnul Orban se aude când vorbeşte sau nu prea?”, a spus Kelemen.

Kelemen Hunor a mai adăugat că nu îşi dă seamă de ce face Orban astfel de afirmaţii, fiind de părere că e foarte contraproductiv să dai tot timpul vina pe UDMR.

„De nu ştiu câţi ani dacă ceva nu-i iese unuia sau altuia în politica românească, vinovaţi sunt cei de la UDMR. Bine, frate, e ok, dar tu ce ai făcut în aceşti ani? Nu mi-a dat niciun răspuns satisfăcător, nici măcar convingător la acele întrebări despre care noi vorbeam de o lună de zile: premier, program de guvernare, miniştri, majoritate. Chiar mi-a recunoscut că nu are majoritate şi mi-a zis că s-ar putea să fie un premier de la PNL sau un premier agreat de PNL sau un guvern de uniune naţională cu un premier stabilit ulterior. Ăsta a fost singurul răspuns. Oricând se poate un guvern mai bun decât guvernul actual”, a mai adăugat liderul UDMR.

Reamintim că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că moţiunea de cenzură ar fi trecut dacă ar fi fost votată de UDMR, pentru că mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi ar fi fost dispuşi să voteze, însă odată cu anunţul lui Kelemen Hunor, aceştia nu au mai avut curajul.

Mai amintim în context că decizia UDMR de a nu vota moţiunea a fost percepută ca o trădare inclusiv de către unii dintre votanţii acestui partid. Un exemplu, aici.