Kelemen Hunor: Îi înţeleg pe procurorii şi judecătorii care au ieşit să protesteze. Nu e bine ce se întâmplă

Cei care critică ordonanţa prin care Guvernul Dăncilă a modificat legile Justiţiei au dreptate, susţine liderul UDMR, Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Întrebat, vineri, de presă, cum comentează protestele magistraţilor, liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat că îi înţelege pe procurorii şi judecătorii care au ieşit să protesteze, căci nu este bine ce s-a întâmplat, relatează Mediafax.

”Nu despre proteste, dar am o problemă cu OUG nr. 7 şi au dreptate cei care o critică. În 2017 şi 2018, eu personal şi UDMR am susţinut separarea carierelor procurorilor de judecători şi cred că am făcut un lucru bun, corect. Am susţinut că în interiorul CSM, secţia de procurori să se ocupe de procurori, cea de judecători de judecători şi de cariera celor două categorii din magistratură. Acum să vii şi să spui că trebuie iar inversat, eu nu văd raţionamentul. Este o greşeală să schimbi regula după un an, nu cred că Guvernul a propus un lucru bun cu această ordonanţă. Îi înţeleg pe procurorii şi pe judecătorii care au ieşit azi (vineri – n.r.) să protesteze, pentru că nu este bine ce s-a întâmplat. Judecătorul Dana Gârbovan are perfectă dreptate când critică, sunt probleme cu OUG, categoric”, a declarat Kelemen.

Kelemen Hunor a mai precizat că nu ştie de ce a fost această grabă şi de ce au schimbat optica în condiţiile în care ceea ce s-a făcut cu separarea carierelor era bine şi ar fi trebuit să rămână astfel.

”Nu poţi schimba fără nicio explicaţie ceea ce anul trecut am votat despre cariera procurorilor şi judecătorilor”, a afirmat preşedintele UDMR.

Reamintim că un tribunal şi şase parchete au anunţat suspendarea activităţii în urma adoptării ordonanţei pe legile Justiţiei. Totodată, magistraţii au protestat în faţa instanţelor în Braşov, Cluj şi Oradea iar astăzi se anunţă protest şi în Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne