Kelemen Hunor, despre introducerea certificatului Covid pentru accesul în biserici: Nu există această intenţie. Categoric nu

Kelemen Hunor, presedinte UDMR
Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Epoch Times România)

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, joi seară, la Antena 3, că nu există şi nu va exista intenţia de a se introduce certificatul Covid pentru accesul în biserici sau alte lăcaşuri de cult. În ceea ce priveşte testarea Covid, liderul UDMR este de părere că persoanele care refuză vaccinarea ar trebui să îşi plătească testele.

“În coaliţie există discuţii în continuare cum să arate legea. Până când nu finalizăm toate dezbaterile în comisie, nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile nu va fi şi nu există intenţia de a introduce certificatul verde pentru biserici. Nici la farmacie, nici la alimentară nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să respecţi celelalte reguli, dar nu cu certificat verde. Deci nu există o astfel de intenţie, categoric nu”, a precizat preşedintele UDMR, citat de Agerpres.

De asemenea, Kelemen Hunor a afirmat că vaccinarea obligatorie, în sensul că “e musai”, este imposibilă.

“Vaccinarea şi certificatul de sănătate, certificatul verde da, e obligatoriu. Şi atunci trebuie să aduci argumente, trebuie să-l convingi pe celălalt. Eu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie în sănătate, în administraţia publică, în învăţământ, în acele zone unde în fiecare zi personalul se întâlneşte cu mulţi cetăţeni, cu copii, cu vârstnici, cu bolnavi, cu cei care merg să-şi rezolve problemele din administraţie”, a continuat Kelemen Hunor.

Totodată, vicepremierul a mai transmis că persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid ar trebui să îşi plătească testele pentru această boală:

"În ceea ce priveşte testele, când statul îţi dă un vaccin gratis, dacă te îmbolnăveşti, te tratează în spital cu contribuţie, fără să plăteşti în plus, atunci, dacă nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta, cu toate că eu aici am o altă abordare, să plăteşti testul. După cele 38 - 40 de zile, perioadă în care, dacă vrei să te vaccinezi, poţi să ai schema completă de vaccinare."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne