Kadîrov numit lider de onoare al ramurii cecene a Lupilor Nopţii

Liderul cecen Ramzan Kadirov.
Liderul cecen Ramzan Kadirov. (Captură Foto)

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat în weekend că a devenit lider de onoare al noii ramuri regionale a Lupilor Nopţii, un grup de motociclişti naţionalişti ruşi, conform Moscow Times.

Lupii Nopţii, conduşi de Alexander “chirurgul” Zaldostanov, sunt cunoscuţi pentru demonstraţiile atipice de patriotism – deseori prin intermediul unor spectacole exagerate – şi pentru sprijinul necondiţionat acordat preşedintelui rus Vladimir Putin.

Zaldostanov a zburat sâmbătă în capitala cecenă Groznîi pentru a deschide noua ramură a grupului în Cecenia şi pentru a-i acorda lui Kadîrov titlul respectiv, a anunţat pagina de Instagram a liderului cecen. Kadîrov a declarat că a acceptat să devină lider de onoare al ramurii cecene a Lupilor deoarece împărtăşeşte pe deplin ideile şi obiectivele grupului.

“Nu deschidem doar o filială a Lupilor Nopţii în Groznîi, ci implicaţiile sunt mult mai mari. Trăim într-o era în care Rusia se uneşte. Acesta este un simbol al faptului că suntem împreună, că suntem o ţară, indiferent de religia noastră sau unde locuim”, a declarat Zaldostanov, adăugând că rolul lui Kadîrov în această unitate este mare.

Liderul cecen şi noii membri ai grupului de motociclişti – incluzându-l pe Magomed Daudov, şeful administraţiei lui Kadîrov – au primit geci de piele cu logo-ul grupului, au semnat jurământul acestuia şi au băut un lichid neidentificat pentru a pecetlui noul lor statut, susţine Moscow Times.

Lupii Nopţii au declanşat recent o controversă privind planul lor de a sărbători în 9 mai 2015 cea de-a 70-a aniversare a victoriei Aliaţilor împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, printr-o călătorie cu motocicletele din Moscova până la Berlin, refăcând astfel traseul armatei sovietice. Dar grupului i s-a refuzat intrarea în Polonia şi ulterior în Germania. Un tribunal din Berlin a schimbat ulterior interdicţia de intrare, susţinând că nu sunt dovezi suficiente că grupul de motociclişti constituie o ameninţare pentru ordinea publică, securitatea internă şi relaţiile externe ale ţării.

Kadîrov a scris sâmbătă pe contul său de Instagram că, la acea vreme, a ordonat cecenilor din Berlin să ajute Lupii Nopţii să-şi rezolve problemele legale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe