Kabul: Explozie puternică loveşte o bancă în apropierea ambasadei SUA

Oficialii afgani susţin că o explozie a lovit o bancă în centrul capitalei Kabul, în apropierea ambasadei SUA. Atacul nu a fost revendicat imediat. Conform unor surse oficiale, numărul victimelor variază între 1 - 5 morţi şi mai mulţi răniţi.
Forţe de ordine sosesc la locul unei explozii, care a avut loc la intrarea unei sucursale a Kabul Bank, din capitala afgană Kabul, 29 august 2017.
Forţe de ordine sosesc la locul unei explozii, care a avut loc la intrarea unei sucursale a Kabul Bank, din capitala afgană Kabul, 29 august 2017. (Captură Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Najib Danish, a declarat că explozia a avut loc marţi la intrarea unei sucursale a Kabul Bank, la mică distanţă de puternic fortificatul complex al Ambasadei SUA.

Un oficial neidentificat din Ministerul de Interne a fost citat afirmând că incidentul a avut loc într-un moment în care mulţi angajaţi ai personalului securităţii urmau să îşi ridice salariile înaintea festivităţilor din această săptămână, care marchează închiderea Ramadanului.

Basir Mujahid, purtător de cuvânt al şefului poliţiei din Kabul, a declarat că cel puţin cinci persoane au fost ucise în ceea ce el a descris ca fiind un atac sinucigaş cu bombă.

Totuşi, Waheed Majroh, purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, a declarat că, de fapt, o persoană a fost ucisă şi opt au fost rănite.

Explozia, care a avut loc la o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat noua strategie a SUA pentru Afganistan, nu a fost revendicată imediat.

În 25 august, 28 de persoane au fost ucise şi peste 50 au fost rănite într-un atac asupra unei moschei şiite din Kabul. Atacul ar fi fost revendicat de grupul jihadist Statul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe