Justiţia, zguduită de un nou scandal. Şefa echipei de inspectori care a mers în control la DNA face acuzaţii deosebit de grave

Controlul dispus la DNA, după ce Laura Kovesi a intrat, la fel ca şi Lazăr, în vizorul lui Tudorel Toader, ar fi fost efectuat într-un mod de natură a perturba activitatea instituţiei şi de a crea condiţii pentru scurgeri de informaţii, susţine coordonatoarea echipei de control.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Conducerea Inspecţiei Judiciare a intervenit în efectuarea controlului managerial la DNA "prin dispoziţii date în afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificată a perioadei de control, fapt de natură a perturba activitatea DNA", susţine însăşi coordonatoarea echipei de control, inspectoarea Elena Rădescu, potrivit ziare.com.

"Dispoziţiile acuzate de inspectoarea Elena Rădescu, se referă la "efectuarea într-un anumit mod a controlului, de natură a crea condiţii pentru scurgeri de informaţii în cauze aflate în proceduri speciale, verificarea unor dosare care se aflau în proceduri de inventariere şi nu se aflau în lucru la procurori, audierea unor persoane care au plecat din DNA pe segmentul comunicare".

Elena Rădescu susţine că Adriana Romanescu Pampu, directoarea Direcţiei de Inspecţie Judiciara (IJ) pentru procurori, i-a cerut să verifice "dosarele in materialitatea lor", deşi, spune Elena Rădescu, verificarea nu poate viza decât ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală şi controalele efectuate de procurorii ierarhic superior.

Totodată, susţine Elena Rădescu, Adriana Romanescu Pampu i-ar fi cerut să verifice şi activitatea procurorilor care nu mai lucrează în DNA, deşi legal verificările se limitează la dosarele aflate în lucru", arată sursa citată.

De asemenea, Rădescu mai susţine că, prin intermediul inspectoarei Sanda Mateş, i-au fost transmise mai multe recomandări privind efectuarea controlului, inclusiv "să nu mai vorbească cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, decât în prezenţă tuturor membrilor echipei de inspecţie".

Nu în ultimul rând, coordonatoarea echipei de inspecţie de la DNA reclamă la CSM faptul că inspectoarele Monica Pleşea şi Mihaela Hitruc au cerut prelungirea controlului fără o discuţie prealabilă cu ea. Potrivit Elenei Rădescu, Monica Pleşea a recunoscut că este prietenă cu procurorarea Mihaela Iorga Moraru, recent revocată din DNA şi aflată în conflict cu Laura Codruţa Kovesi.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne