Jurnalistul Vlad Ţurcanu, ales preşedinte al Partidului Popular Românesc din R. Moldova

Fără o relaţie cu România, în materie de politică externă, de proiecte economice, culturale, educaţionale şi de infrastructură, nu se poate avea un parcurs fericit pentru R. Moldova, afirmă Vlad Ţurcanu.
Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti
Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti (curentul.md)

Partidul Liberal Reformator din Republica Moldova, în cadrul congresului formaţiunii, şi-a schimbat denumirea în Partidul Popular Românesc, iar preşedinte al partidului a fost ales jurnalistul Vlad Ţurcanu, fostul consilier prezidenţial al lui Nicolae Timofti. Dezideratul formaţiunii este reîntregirea neamului românesc.

Vlad Ţurcanu susţine că partidul va promova o politică pro românească echilibrată dar fermă, pentru a apăra interesele legitime ale populaţiei majoritare. Totodată, el a anunţat că îşi doreşte consolidarea unui pol politic românesc distinct.

„Fără o relaţie cu România, în materie de politică externă, de proiecte economice, culturale, educaţionale, de infrastructură, nu putem avea un parcurs fericit pentru R. Moldova”, a adăugat acesta.

Partidul Popular Românesc va participa la alegerile parlamentare noi din cele patru circumscripţii, dar şi la alegerile locale generale, din 20 octombrie. În câteva zile, va anunţa cine este candidatul pentru Primăria Chişinău.