Jurnalişti ungari protestează împotriva închiderii ziarului Nepszabadsag

Odiseea închiderii celui mai mare ziar al opoziţiei ungare, Nepszabadsag, continuă. Miercuri, mai mulţi jurnalişti au protestat împotriva acestei mişcări în faţa sediului Comisiei Europene din Bruxelles.
Protest împotriva închiderii ziarului ungar Nepszabadsag la Bruxelles, 19 octombrie 2016.
Protest împotriva închiderii ziarului ungar Nepszabadsag la Bruxelles, 19 octombrie 2016. (Captură Foto)

Manifestanţii din Bruxelles au cerut protejarea libertăţii mass mediei din Ungaria, după ce a fost închis cel mai mare ziar de opoziţie din ţară. Guvernul ungar a negat orice implicare.

“Obiectivul nostru principal a fost acela de a manifesta solidaritate cu ziarul Nepszabadsag şi angajaţii acestuia. Aşadar, dorim ca aceştia să simtă că suntem alături de ei”, a declarat Kata Dozsa, organizatoarea protestului.

Uniunea Europeană a declarat că nu dispune de suficiente instrumente pentru a proteja libertatea media în anumite state membre, precum Ungaria.

“Ştim că UE a făcut unii paşi cu privire la libertatea mass mediei când a fost acceptată legea ungară a mass mediei. Ei chiar au încercat să înceapă un proces de infringement care a forţat guvernul ungar să retragă unele elemente. Dar este clar faptul că UE nu poate acţiona efectiv asupra acestor chestiuni (ale libertăţii media)”, a declarat Katalin Halmai de la Nepszabadsag.

Compania Mediaworks, care publică ziarul, a declarat că Nepszabadsag a fost închis din cauza pierderilor economice semnificative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe