Jurnalistă RISE Moldova urmărită şi intimidată: Deranjăm prin subiectele pe care le publicăm

Liuba Şevciuc, jurnalistă de la RISE Moldova
Liuba Şevciuc, jurnalistă de la RISE Moldova (europalibera.org)

Jurnalista RISE Moldova, Liuba Şevciuc, a afirmat recent că atât ea, cât şi alţi colegi, a fost urmărită şi intimidată după publicarea mai multor investigaţii de interes public privind averile imense ale unor demnitari de stat, precum şi ale liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Mai mult decât atât, potrivit jurnalistei, una dintre persoanele implicate în urmărirea sa, a contactat-o personal şi i-a cerut o întâlnire în cadrul căreia i-a şi oferit mai multe detalii.

După o investigaţie mai detaliată, Şevciuc a specificat că persoana care a contactat-o, Veaceslav Galoi, nu este la prima astfel de acţiune.

„Nu pot să afirm, dar nici să exclud, că după declaraţiile acelei persoane ar putea să urmeze şi alte lucruri. Când ne-am întâlnit cu el şi ne-a arătat buletinul de identitate am înţeles că este un provocator, apoi după o documentare mai amănunţită am văzut în câte dosare a fost implicat, atunci am constatat că nicidecum dl Galoi nu este o sursă, ci un provocator”, a declarat Liuba Şevciuc în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În context, jurnalista de investigaţie a adăugat că atunci când cineva te urmăreşte, de obicei nu vine să-ţi spună despre acest lucru, aşa cum a făcut-o Galoi. Aceasta a punctat că până la urmă nu i-am înţeles scopul final, „dar cu siguranţă a venit să ne transmită un mesaj şi presupun că a vrut să ne intimideze”.

„Ne-a zis că deranjăm prin subiectele pe care le publicăm. Părerea mea personală este că această persoană a executat ordinele cuiva, nu este el cel care a pus la cale totul. El pe noi ne-a chemat la această întâlnire sub pretextul că ar fi vrut să ne ofere informaţie de interes public. Ajunşi acolo am aflat, de fapt, că sunt urmărită şi ne-a oferit detalii despre urmărirea noastră, vorbind confuz şi sărind de la un subiect la altul, până la urmă aşa şi nu ne-a oferit nicio informaţia concretă”, a adăugat jurnalista RISE Moldova.

Mai mult decât atât, Veaceslav Galoi le-a cerut jurnaliştilor RISE Moldova să semneze un acord de colaborare secret. „Ne-a zis că ne va oferi anumite informaţii despre activitatea mai multor agenţi din cadrul IGP, CNA, dar nu a vorbit despre ceva concret. Noi am zis că astfel de acorduri nu semnăm. Cu siguranţă una din versiuni ar fi ca să ne discrediteze”, a conchis Şevciuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe