Jurnalist sosit din Italia: Prostie şi ticăloşie! Carantina de pe aeroportul Otopeni, bătaie de joc şi minciună

.
. (Facebook - Dan Bucura)

Jurnalistul Dan Bucura a criticat în termeni extrem de duri modul în care autorităţile înţeleg să prevină intrarea şi propagarea virusului Wuhan în România. Întors, duminică, în România, din regiunea Lombardia - una dintre regiunile cele mai afectate de coronavirus din nordul Italiei, Dan Bucura povesteşte, într-o postare publicată pe Facebook, cum au decurs pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni procedurile de control şi prevenire anunţate cu surle şi trâmbiţe până acum.

Deşi Raed Arafat şi Streinu Cercel vorbiseră despre o carantină strictă, cu culoare separate, asistenţă medicală şi alte măsuri luate pentru toţi cei care vor veni din Italia, jurnalistul susţine că realitatea din teren s-a dovedit a fi cu totul alta.

Redăm postarea lui Dan Bucura:

Prostie şi ticăloşie la un loc! Carantina de pe aeroportul Otopeni a fost o bătaie de joc şi o minciună ordinară! Am fost în primul avion care a aterizat la Bucureşti, direct din patria coronavirusului italian (provincia Lombardia)❗ Adică zborul de Bergamo care a aterizat undeva la ora 15. Anunţurile lui Arafat, Streinu Cercel şi alţii vorbeau încă de dimineaţă despre o carantină strictă, culoare separate, asistenţă medicală şi alte măsuri luate pentru toţi cei ce vor veni din Italia..

Poveşti şi minciuni! În afară de poliţiştii de Frontieră, depăşiţi oricum de situaţie, nu ne-a întâmpinat nimeni. Ne-au înghesuit ca pe vite într-un holişor, unde am completat nişte formulare. Fiecare cum a vrut şi cum a ştiut. Apoi le-am predat aceloraşi poliţişti. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligaţii sau măsuri de prevenţie!

Câteva ore mai târziu l-am auzit la TV pe medicul Streinu Cercel că noi suntem în carantină la domiciliu! La domiciliul cui, măi mincinoşilor?! Nu ne-a spus nimeni de aşa ceva pe aeroport!! Oare câţi dintre sutele de români întorşi din Lombardia au ascultat la TV bazaconiile doctorului Cercel?! De la tv trebuiau să afle?! Vă bateţi joc de noi, incompetenţilor!!

Cercel, Arafat, Costache... DEMISIA!! Dacă aveţi onoare...


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură