Jurnalist reţinut în direct, în timp ce transmitea dintr-o piaţă din Beijing

Poliţişti care stau în faţa Marii Săli a Poporului din Beijing.
Poliţişti care stau în faţa Marii Săli a Poporului din Beijing. (Ed Jones / AFP / Getty Images)

Un corespondent al postului britanic Sky News a fost reţinut, vineri, de poliţia chineză, în timp ce filma pentru un material în Piaţa Tiananmen din Beijing.

Mark Stone şi echipa sa făceau un material despre schimbarea conducerii din China, după ce Congresul Naţional al Poporului a anunţat alegerea unui nou preşedinte şi a unui nou premier. Echipa de filmare avea aprobare să filmeze în locul respectiv.

Un poliţist s-a apropiat de jurnalişti şi i-a rugat să-l însoţească până la secţie. Corespondentul Sky News şi cameramanul său au fost urcaţi într-o dubă şi duşi într-o clădire din apropiere, unde au fost reţinuţi timp de patru ore.

Potrivit jurnalistului britanic, poliţistul chinez a motivat că l-a reţinut pentru că nu avea la el paşaportul, aşa cum era necesar. În realitate, jurnalistul crede că a fost reţinut pentru că vorbea despre protestele care au avut loc în Piaţa Tiananmen în anul 1989.

În cele din urmă, jurnaliştii au fost eliberaţi şi au mers la sediul Sky News din Beijing, informează yahoo news.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe