Jurnalist obligă PSD în instanţă să spună cât a costat mitingul anti "stat paralel": "Am câştigat procesul cu pesedeaua cea hoaţă"

După ce PSD-ul a refuzat să-i comunice informaţii de interes public despre organizarea şi costul mitingului împotriva "statului paralel", jurnalistul Ovidiu Vanghele s-a adresat instanţei şi, asistat de avocata Elenina Nicuţ, a câştigat.
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel"
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel" (Epoch Times)

Jurnalistul Ovidiu Vanghele, de la Centrul de Investigaţii Media a câştigat, în prima instanţă, procesul intentat PSD, după ce formaţiunea condusă de Liviu Dragnea a refuzat să-i comunice cât a costat "mitingul alb" organizat de social-democraţi în vară.

Nemulţumit că PSD a refuzat să îi dea aceste informaţii solicitate în temeiul legii 544/2001 - legea privind liberul acces la informaţii publice - Vanghele s-a adresat instanţei. Sprijinit de avocata Elenina Nicuţ, jurnalistul a câştigat procesul pe fond. Urmează recursul.

„Am câştigat procesul cu #pesedeaua #cea #hoaţă. Elenina Nicuţ, de fapt, l-a câştigat, singurul meu merit e că am făcut (şi fac, în general) cereri pe L544/2001 corecte şi bune.

Mulţumesc instanţei de la Tribunalul Bucureşti, am avut încredere în acest judecător şi în modul în care ascultat părţile şi a înţeles speţa. Ne auzim la recurs. #liviule, pregăteşte actele, că vin cu #jandarmeria peste tine, pungaşule!

(Partea chiar mişto e că, cel mai probabil, #pesedeaua a furat-o la bani pe Halep. Iar asta sper să demonstrez atunci când voi primi, finalmente, informaţiile cerute. Dă-i banii fetei, #pesedea #furăcioasă, că i-a muncit cu sudoare multă!)”, a scris Ovidiu Vanghele după pronunţarea deciziei.

Ce informaţii a cerut Vanghele PSD-ului:

1. Câte trenuri au fost folosite pentru a deplasa manifestanţii din ţară pentru mitingul de la Bucureşti din 9 iunie?

2. Câte autobuze şi microbuze au fost folosite pentru a deplasa manifestanţii din ţară pentru mitingul de la Bucureşti din 9 iunie?
3. Într-un tabel în format excel, vă rog să precizaţi exact cine şi cât a plătit pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport (exemplu: trei vagoane de tren, ruta Iaşi-Bucureşti, xxxx lei).
4. Vă rog să precizaţi, pentru fiecare dintre aceste mijloace de transport, care au fost transportatorii care le deţin.
5. Vă rog să precizaţi ce companie s-a ocupat de scena şi instalaţii adiacente (ecranele a-v) pentru mitingul din 9 iunie.
6. Vă rog să precizaţi, în calitate de organizator al adunării publice, câţi oameni au participat la mitingul din 9 iunie din Piaţa Victoriei.
7. Vă rog să precizaţi, în calitate de organizator al adunării publice, cât aţi plătit pentru televizarea în direct a meciului de tenis costat de Simona Halep (finala Roland Garros) în beneficiul participanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei şi cui anume au fost plătiţi aceşti bani.
8. Vă rog să precizaţi care au fost costurile pentru drepturile de autor pentru coloana sonoră (muzica) folosită în timpul adunării publice din 9 iunie şi cui au fost ele achitate.
9. Vă rog să precizaţi dacă, la data de 9 iunie anul curent, partidul dumneavoastră mai înregistrează datorii către furnizori privaţi sau către bugetele publice şi în ce cuantum exact.
10. Vă rog, în calitate de organizatori ai mitingului din 9 iunie, să precizaţi câţi participanţi au murit şi câţi au avut nevoie de îngrijiri medicale pe drumul spre locul fixat pentru adunarea publică/înapoi către casă şi în timpul adunării publice.
11. În ce a constat sprijinul acordat participanţilor pe drum de acasă până la locul adunării publice şi înapoi, precum şi pe parcursul adunării publice? Mă refer aici la cantităţi punctuale de apă şi mâncare oferite de dumneavoastră, în calitate de organizator, participanţilor la mitingul din 9 iunie.
12. În legătură cu întrebarea de la punctul anterior, pentru fiecare dintre aceste bunuri cu care aţi sprijinit participanţii, vă rog să precizaţi cine anume a plătit şi pentru ce exact.

După ce PSD a "omis" să îi răspundă la aceste întrebări, Vanghele i-a avertizat pe social-democraţi că se va adresa instanţei. În loc de răspunsuri, reprezentanţii formaţiunii i-au cerut să aştepte publicarea informaţiilor în Monitorul Oficial, anul viitor, lucru pe care Ovidiu Vanghele, iată, nu l-a făcut, preferând să se adreseze Tribunalului Bucureşti.