Jurnalist de investigaţie reţinut la Moscova pentru presupus trafic de droguri

Ivan Golunov
Ivan Golunov (Facebook)

Un jurnalist de la popularul site de ştiri Meduza, care investighează acte de corupţie, a fost reţinut la Moscova pe baza unor acuzaţii de trafic de droguri, a raportat site-ul vineri, potrivit The Moscow Times.

Poliţia l-a reţinut joi pe corespondentul special Ivan Golunov în centrul Moscovei şi din rucsacul său au scos o pungă ce conţinea o substanţă necunoscută, a declarat avocatul jurnalistului, fiind citat de Meduza. Golunov a negat că punga îi aparţinea.

Poliţia nu i-a permis lui Golunov să-l sune pe avocatul Dmitri Dzhulai în timp ce era arestat, a afirmat acesta din urmă.

La secţia de poliţie, Dzhulai a afirmat că ofiţerii l-au târât pe Golunov pe jos şi cel puţin unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în faţă şi cu piciorul în piept. Poliţiştii au refuzat să cheme o ambulanţă după aceea, a raportat Meduza.

De asemenea, poliţia a refuzat să compare amprentele lui Golunov cu cele de pe rucsac pentru a verifica dacă jurnalistul a atins presupusa substanţă.

Investigatorul Igor Lopatin a afirmat pentru serviciul rus al BBC că Golunov a fost prins vânzând un drog folosit în cluburi, numit mefedronă.

Într-o declaraţie publicată vineri, Meduza a susţinut că Golunov, care cercetează actele de corupţie la primăria din Moscova şi în alte locuri, a fost ameninţat în ultimele luni din cauza investigaţiilor sale.

“Credem că Ivan Golunov este nevinovat. Mai mult, avem motive să credem că Golunov este persecutat din cauza activităţii jurnalistice”, potrivit declaraţiei website-ului.

“Meduza va cerceta fiecare acţiune a investigatorilor în cazul Golunov. Vom afla cine este în spatele situaţiei lui Vania şi vom face publice aceste informaţii”, a mai precizat site-ul.