Juniorul Vlad Dancu debutează cu victorie la Australian Open

După ce seniorii români au părăsit turneul de la Melbourne(Horia Tecău şi Florin Mergea), fiind învinşi în optimi, juniorii vor fi în prim plan. Vlad Dancu merge mai departe în turul 2 la simplu. La dublu mixt a mai rămas în competiţie perechea Tecău/Begu.
(Captură foto)

În primul tur al probei de simplu juniori la turneul de Mare Şlam al Australiei, juniorul Vlad Dacu (51 ITF) a obţinut o victorie preţioasă învingându-l pe belgianul Zizou Bergs (Belgia, 45), la mare luptă, cu scorul de 7-5, 7-5. Partida a durat o oră şi 34 de minute.

În turul 2, Vlad îl va întâlni pe francezul Corentin Moutet (65 ITF / 501 ATP), favorit 5, cu care nu a mai jucat până acum.

Românul a obţinut 30 de puncte ITF pentru această calificare.

În proba de simplu feminin, reprezentanta noastră, Mihaela Marculescu (71 ITF), a pierdut în primul tur, fiind învinsă de chinezoaica Chengyiyi Yuan (fără clasament ), cu scorul de 7-6(3), 6-4.

Juniorii Vlad şi Mihaela vor juca şi în proba de dublu. Vlad Dâncu va face pereche cu francezul Maxence Broville, cu care a jucat şi la turneul de la Traralgon, iar Mihaela Marculescu va juca alături de japoneza Ayumi Myamoto.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport