Juncker consideră că Merkel este “foarte calificată” pentru un rol de top în UE

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker (Epoch Times România)

Cancelarul german Angela Merkel a fost descrisă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca fiind “foarte calificată” pentru a face parte din conducerea UE după ce îi expiră mandatul în 2021, potrivit Express.co.uk.

Remarcile lui Juncker au fost făcute pe fondul speculaţiilor că Merkel s-ar putea implica în politica Uniunii. El a declarat grupului media german Funke: “Ea nu este doar o persoană respectată, ci şi o admirabilă operă de artă”.

De asemenea, Juncker a susţinut că Merkel va avea impact mai mare până la sfârşitul perioadei electorale din 2021. În octombrie 2018, cancelarul german a anunţat că treptat se va retrage din politică. Prin urmare, actualul mandat de cancelar, cel de-al patrulea, ar fi şi ultimul.

În plus, Juncker l-a criticat pe preşedintele francez Emmanuel Macron în interviul său cu Funke.

“Un motiv pentru criza credibilităţii politice este acela că promisiunile făcute înaintea alegerilor nu se înfăptuiesc după alegeri. Liberalii, printre care este şi Emmanuel Macron, au eşuat să prezinte un candidat principal şi, prin urmare, au nominalizat nouă candidaţi”, a declarat Juncker.

Referitor la Brexit, Juncker a susţinut că există riscul ca Marea Britanie să iasă din bloc fără să se încheie un acord, chiar dacă liderii UE au prelungit termenul limită până în 31 octombrie.

El a adăugat: “Nimeni nu ştie cum se va încheia problema Brexitului. Acest lucru generează o mare nesiguranţă. Încă există temeri că va avea loc un Brexit dur, fără niciun acord de retragere”.

“Sper că britanicii vor folosi această perioadă de timp şi nu vor pierde vremea din nou”.

Uniunea Creştin-Democrată din Germania a afirmat că Merkel nu va dori să obţină nicio altă funcţie politică după 2021. Annegret Kramp-Kartenbauer este considerată principalul candidat la funcţia de cancelar al Germaniei.

În plus, Merkel nu va participa la campanii electorale pentru scrutinul european din luna mai sau alegerile locale germane din acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe