Juncker către candidatul prezidenţial austriac Hofer: “Fără referendumuri”

După şocul provocat de Marea Britanie cu privire la ieşirea din UE (Brexit), Bruxelles-ul se teme că şi alte state membre ar putea organiza referendumuri privind apartenenţa lor la blocul european.
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene (SAMUEL KUBANI /AFP/Getty Images)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a emis un avertisment la adresa candidatului prezidenţial austriac Norbert Hofer, cu privire la referendumuri.

Hofer, un candidat anti-imigraţie, se află într-o cursă strânsă pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în 4 decembrie.

În cazul în care va câştiga, Hofer a declarat că va organiza referendumuri cu privire la ieşirea sau rămânerea Austriei în UE dacă Bruxelles-ul va urmări să îşi extindă puterea.

Hofer şi-a mărit avantajul în sondaje, iar opozantul său în cursa prezidenţială este fostul lider al Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen.

Criticii politicianului populist se tem că Hofer, dacă va deveni preşedinte, va dizolva marea coaliţie guvernamentală din Austria, care este formată din Partidul Austriac al Poporului (ÖVP) şi Partidul Socialiştilor. Chiar dacă partidul FPÖ conduce în sondaje, Hofer a declarat că nu va lua în considerare o astfel de mişcare cel puţin până în vara anului următor.

“Nu voi respinge guvernul cu fiecare ocazie favorabilă”, a declarat el postului de televiziune austriac ORF. Totuşi, Hofer a specificat că, în cazul în care guvernul nu merge pe calea securităţii de frontieră şi a integrării legislaţiei, s-ar putea să ia în considerare noi alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe