Jumătate dintre brazilieni nu doresc desfăşurarea Jocurilor Olimpice

Criza economică şi politică este principala cauză pentru care aproape 50 la sută dintre brazilieni nu doresc organizarea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august)
(Rio 2016 Olympic Games/facebook)

În urma unui sondaj realizat de Datafolha, s-a constatat că aproape jumătate dintre brazilieni nu vor că Jocurile Olimpice din această vară să aibă loc. Această dorinţă are ca principal motiv criza economică şi politică prin care ţara organizatoare trece. Dealtfel, numărul brazilienilor care se opun organizării acestor Jocuri s-a dublat comparativ cu o anchetă similară realizată în anul 2013.

Brazilia care a fost aleasă ca organizatoare a JO 2016 în anul 2009 când se afla sub preşedinţia lui Luiz Inacio Lulă da Silva (2003-2010), este prima ţară sud-americană care a primit bucuria de a organiza acest eveniment multisportiv internaţional.

Însă, recesiunea din al doilea trimestru din 2015, agravată de criza politică, au făcut ca persoanele chestionate să considere că Jocurile vor face mai mult rău decât bine Braziliei.