Julian Assange reapare şi dă un interviu

După ce fondatorul WikiLeaks nu a avut nicio apariţie publică de săptămâni întregi - ceea ce a determinat pe mulţi să speculeze că Julian Assange a dispărut, sau chiar mai rău - susţinătorii Wikileaks au cerut dovezi că fondatorul WikiLeaks trăieşte.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Cei care afirmă că Julian Assange - un presupus candidat pentru premiul personalităţii anului decernat de publicaţia Timp - lipseşte sau este chiar mort, au citat o serie de coincidenţe aparent stranii din ultimele câteva săptămâni. Printre acestea se numără un incident în noiembrie, când WikiLeaks a postat pe Twitter fişiere care nu se potriveau tweet-urilor anterioare. Pentru a spune mai simplu, acest lucru a indicat teoreticienilor conspiraţiei că WikiLeaks şi Julian Assange nu mai deţineau controlul contului lor de Twitter.

O altă probă a venit dintr-un interviu cu John Pilger, care a pretins că a avut loc pe 30 octombrie, dar cei care au vizionat interviul au menţionat că acesta a avut mai multe puncte ciudate, cum ar fi faptul că înregistrarea audio a interviului lui Assange a fost editat şi nu au existat referiri la evenimentele curente.

Website-ul Regated a compilat o listă a tuturor punctelor importante citate în teoria conspiraţiei, inclusiv incidentele menţionate mai sus.

S-a ajuns la punctul în care joi, WikiLeaks a cerut oamenilor să nu le mai solicite o dovadă că Assange trăieşte. "Vă rugăm să nu ne cereţi dovada că trăieşte. Noi nu controlăm mediul fizic sau conexiunea de internet a lui Assange. @MashiRafael o face", a scris WikiLeaks joi pe Twitter.

Cu toate acestea, sâmbătă, susţinătorii Wikileaks au primit în cele din urmă răspunsul atunci când Julian Assange a acordat un interviu audio, într-o conferinţă Free Minds Conectat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe