Julian Assange reapare şi dă un interviu

După ce fondatorul WikiLeaks nu a avut nicio apariţie publică de săptămâni întregi - ceea ce a determinat pe mulţi să speculeze că Julian Assange a dispărut, sau chiar mai rău - susţinătorii Wikileaks au cerut dovezi că fondatorul WikiLeaks trăieşte.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange.
Fondatorul website-ului WikiLeaks, Julian Assange. (Captură Foto)

Cei care afirmă că Julian Assange - un presupus candidat pentru premiul personalităţii anului decernat de publicaţia Timp - lipseşte sau este chiar mort, au citat o serie de coincidenţe aparent stranii din ultimele câteva săptămâni. Printre acestea se numără un incident în noiembrie, când WikiLeaks a postat pe Twitter fişiere care nu se potriveau tweet-urilor anterioare. Pentru a spune mai simplu, acest lucru a indicat teoreticienilor conspiraţiei că WikiLeaks şi Julian Assange nu mai deţineau controlul contului lor de Twitter.

O altă probă a venit dintr-un interviu cu John Pilger, care a pretins că a avut loc pe 30 octombrie, dar cei care au vizionat interviul au menţionat că acesta a avut mai multe puncte ciudate, cum ar fi faptul că înregistrarea audio a interviului lui Assange a fost editat şi nu au existat referiri la evenimentele curente.

Website-ul Regated a compilat o listă a tuturor punctelor importante citate în teoria conspiraţiei, inclusiv incidentele menţionate mai sus.

S-a ajuns la punctul în care joi, WikiLeaks a cerut oamenilor să nu le mai solicite o dovadă că Assange trăieşte. "Vă rugăm să nu ne cereţi dovada că trăieşte. Noi nu controlăm mediul fizic sau conexiunea de internet a lui Assange. @MashiRafael o face", a scris WikiLeaks joi pe Twitter.

Cu toate acestea, sâmbătă, susţinătorii Wikileaks au primit în cele din urmă răspunsul atunci când Julian Assange a acordat un interviu audio, într-o conferinţă Free Minds Conectat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe