Judo. Monica Ungureanu, medaliată cu bronz la Campionatele Europene

Sportiva română a obţinut locul trei în limitele categoriei 48 kg, joi, la Campionatele Europene de judo de la Varşovia, după ce a învins-o în meciul decisiv pe Noa Minsker (Israel).
(facebook)

Sportiva română Monica Ungureanu a repetat performanţa de la ediţia de anul trecut la Campionatele Europene de judo ce se desfăşoară în această perioadă la Varşovia. Astfel, judoka noastră a fost medaliată cu bronz la categoria 48 kg, după ce a dispus în decisiv de israelianca Noa Minsker.

Ungureanu a trecut în optimi de Cinta Garcia Mesa (Spania), prin ippon, în sferturi a câştigat tot prin ippon în faţa ucrainencei Marina Cerniak, dar a pierdut semifinala cu rusoaica Irina Dolgova (ippon), pentru ca apoi să câştige meciul pentru locurile 3-5 cu Noa Minsker, diferenţa făcându-se la punctele de penalizare.

Tot la categoria 48 kg, Alexandra Pop a fost învinsă în primul tur de Maria Siderot (Portugalia), prin ippon.

La cat. 52 kg, Alexandra Larisa Florian s-a poziţionat pe locul 7, în timp ce Andreea Chiţu, medaliată cu bronz anul trecut şi campioană a categoriei în 2012 şi 2015, a pierdut în faţa portughezei Joana Ramos, în optimi (ippon).

Vineri au loc meciuri la categoriile 63 şi 70 kg (feminin), respectiv 73 şi 81 kg (masculin), România fiind reprezentată de Alexandru Raicu şi Marcel Cercea la cat. 73 kg, Vlad Vişan şi Elemer Szocs la cat. 81 kg.