Judo: Larisa Florian, medaliată cu argint la Mondialele de juniori din Florida

(Feng Li / Getty Images)

Sportiva română Larisa Florian a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 52 kg, joi, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori de la Fort Lauderdale (Florida/SUA).

În primul tur, Larisa Florian a trecut de Briana McCracken (Canada), apoi a învins-o pe Hela Ayari (Tunisia), în optimi a câştigat meciul cu Mzia Beboşvili (Georgia), în sferturi a întrecut-o pe franţuzoaica Astride Gneto, a câştigat semifinala cu nipona Mako Uchio, dar a pierdut finala cu Amandine Buchard (Franţa).

Tot la categoria 52 kg, Oana Nicolaescu s-a clasat pe locul 7, după victoriile cu Kristine Jimenez (Panama) şi Patricia Toth (Ungaria) şi eşecurile cu croata Tena Sikic, în optimi, şi Jessica Pereira (Brazilia), în recalificări.

Ştefania Adelina Dobre a pierdut în primul tur la categoria 57 kg, în faţa elveţiencei Carină Hildbrand.

La masculin, Marcel Cercea (66 kg) l-a învins în runda inaugurală pe peruanul Aldair Barthe Chirrinos, dar apoi a cedat în faţa armeanului Arsen Gazarian.

În limitele categoriei 73 kg, Emelmer Szocs şi Alexandru Raicu s-au oprit în turul al doilea. Szocs l-a învins în primul tur pe rusul Uruşkan Bek Balaev, dar a fost întrecut de olandezul Thierno Balde. Raicu a câştigat la debut în faţa suedezului Victor Allansson, pierzând apoi în faţa japonezului Yuji Yamamoto.

Larisa Florian a adus a doua medalie delegaţiei României la competiţia de la Fort Lauderdale, după bronzul cucerit de Alexandra Pop (cat. 48 kg). România mai are un singur sportiv care aşteaptă să intre în competiţie, Mircea Croitoru, la cat. 100 kg.

Anul trecut, la Mondialele de juniori de la Ljubljana (Slovenia), România a obţinut trei medalii: două de argint, prin Andreea Ştefănescu (categoria 44 kg) şi Alexandra Pop (48 kg), şi o medalie de bronz, câştigată de Larisa Florian (52 kg).

La competiţia din Florida participă 521 de judoka din 72 de ţări, 308 la masculin şi 213 la feminin.