Judecătorul Cristi Dănileţ: Miniştrii nu pot critica instanţele sau CSM

Cristi Danileţ, judecător, membru CSM
Cristi Danileţ, judecător, membru CSM (Epoch Times România)

Judecătorul CSM Cristian Danileţ a comentat duminică afirmaţiile făcute la adresa sa de Victor Ponta, care l-a numit propagandist şi a precizat că va cere întotdeauna independenţa justiţiei până când politicienii, inclusiv premierul, vor înţelege acest lucru.

„Sunt propagandist în sensul că propag ideea independenţei justiţiei şi o susţin ferm şi o contraatac de fiecare dată când politicienii îşi permit să critice judecători şi procurori sau instituţiile justiţiei pentru ca ei nu au voie, să fie clar, miniştrii nu pot critica CSM sau instanţele sau parchetele. Astea sunt regulile internaţionale ale independenţei justiţiei de aceea voi ieşi public şi voi propaga ideea independenţei justiţiei, până când politicienii, inclusiv domnul Ponta, vor înţelege acest lucru”, a declarat Cristi Danileţ la postul B1 TV.

Judecătoarea Viorica Costiniu, care este preşedintele de onoare al asociaţiei magistraţilor din România, a ţinut să le transmită în mod expres membrilor CSM dezamăgirea ei după alegerea procurorului Oana Schimdt Hăineală în funcţia de preşedinte, a dezvăluit Danileţ.

„Ne-a trimis nişte mesaje pe telefoane mobile în care ne acuză că am înnebunit şi cum să alegem noi un procuror în fruntea CSM când procurorii sunt mai puţini ca judecătorii”, a precizat Danileţ.

Cristian Danileţ a susţinut iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu ca pe viitor propunerile pentru funcţiile de procuror general şi şef la DNA să fie făcute de CSM, nu de ministrul justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne