Judecătorul Adrian Bordea, singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM

Plenul reunit la Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM)
Plenul reunit la Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) (Epoch Times România)

Judecătorul Adrian Bordea a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei Secţiei pentru judecători a forului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, informează B1 TV.

Magistratul Adrian Bordea este singurul candidat pentru această funcţie, după ce judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-u retras candidaturile înainte de începerea şedinţei din data de 23 ianuarie a plenului CSM, în care trebuiau să se desfăşoare alegerea vicepreşedintelui instituţiei.

După ce procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă ca preşedinte al CSM, judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au depus candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, pe data de 4 ianuarie.

Ulterior, după ce ai multe instanţe din ţară s-au pronunţat pentru revocarea acestor doi magistraţi din calitatea de membru al CSM, Danileţ şi Ghica şi-au retras candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM. Acţiunea constituie cea mai amplă formă de protest a magistraţilor împotriva membrilor Consiliului.

Urmează ca plenul CSM să decidă validarea judecătorului Adrian Bordea, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Pe 28 ianuarie, Senatul a validat, prin vot deschis, prin ridicare de mână, pe judecătorul Adrian Bordea şi pe procurorul Elena Hach şi, în calitate de membri ai CSM.

Validarea judecătorului Bordea, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vine în urma vacantării postului de către Mona Pivniceru, care şi-a dat demisia din funcţia de membru al CSM în momentul în care a fost numită ministru al Justiţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne