Judecătorii o lovesc în plin pe Firea. Şefa USR Bucureşti: Să răspundă pentru "eroarea" de 600 de milioane de lei

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

USR Bucureşti a anunţat, miercuri, că a obţinut încă o victorie în instanţă în dosarele privind înfiinţarea companiilor municipale. Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate firmele primarului general Gabriela Firea au fost înfiinţate cu încălcarea legii.

„În luna noiembrie a anului trecut, instanţa a constatat că aceste companii au fost înfiinţate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, aşa cum ar fi trebuit. De asemenea, judecătorii au constatat şi simulacrul de asociere cu SC Service Ciclop SA, considerând că această asociere este doar una de faţadă şi că, tocmai din acest motiv, nu respectă exigenţele legale. În ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranţa că ar putea anula această decizie. Rând pe rând însă, tentativele sale sunt infirmate de către judecători, ceea ce confirmă practic corectitudinea soluţiei date în noiembrie anul trecut”, a transmis USR.

Roxana Wring, preşedinta USR Bucureşti şi consilier municipal, a declarat în acest context că ”Gabriela Firea tot speră să găsească o soluţie juridică pentru a nu desfiinţa companiile, pentru că dacă le-ar desfiinţa, ar recunoaşte de fapt că a greşit de la bun început”.

„Şi dacă a greşit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalităţii”, a adăugat Wring.

Totodată, consilierul municipal USR Ana Ciceală a afirmat că Gabriela Firea a „încercat să obţină revizuirea sentinţei prin tot felul de artificii juridice”.

„Mai întâi, CICLOP SA a depus o contestaţie motivând că avocatul său nu a putut ajunge la proces. Evident, judecătorii au respins contestaţia. Apoi, avocaţii Gabrielei Firea au cerut revizuirea fără să aibă argumente valide. Evident, judecătorii au respins şi această cerere. În prezent, sunt în curs alte două procese prin care Gabriela Firea încearcă să întoarcă decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti, dar suntem convinşi că vom câştiga de fiecare dată. Indiferent de câte artificii ar încerca primarul Capitalei, realitatea este cât se poate de clară: aceste companii au fost înfiinţate ilegal şi ele trebuie desfiinţate”, a precizat Ana Ciceală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne