Judecătorii decid astăzi soarta dosarului "10 august". Vor fi sau nu urmăriţi penal şefii Jandarmeriei?

Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018.
Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018. (Epoch Times România)

Curtea de Apel se pregăteşte, luni, să dea o decizie în legătură cu soluţia DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul “10 august”.

Astfel, potrivit deciziei instanţei, şefii Jandarmeriei implicaţi în acest caz vor fi citaţi să se prezinte astăzi la proces.

Dacă instanţa validează decizia DIICOT, dosarul urmează să ajungă pe masa Parchetului Militar.

Reamintim că, pe data de 4 august, pe fundalul nemulţumirii stârnite în spaţiul public, procurorul-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat în parte ordonanţa de clasare a acuzaţiilor împotriva şefilor Jandarmeriei dispusă de procurorul de caz Doru Stoica. Asta deşi - potrivit G4Media - a lucrat "aproape un an de zile cot la cot" cu el la dosarul “10 august”.

Mai exact, s-a dispus reluarea urmăririi penale faţă de Laurenţiu Cazan, Sebastian Cucoş, Ionuţ Sindile şi Mihai Chirica Dan (MAI) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, favorizarea făptuitorului etc.

Dosarul 10 August a fost deschis de Parchetul Militar, ajungând ulterior la DIICOT, care cerceta acuzaţia de tentativă de lovitură de stat, pentru că acum, la doi ani de la evenimente, o parte a lui să se întoarcă din nou la procurorii militari. Asupra modului în care DIICOT a instrumentat cauza au planat o serie de suspiciuni, opinia publică acuzând faptul că soţul şefei acestui parchet, Georgiana Hosu, are o relaţie de prietenie cu maiorul Paraschiv, supranumit fantoma albă. Paraschiv a fost unul dintre cei implicaţi în coordonarea jandarmilor pe 10 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne