Judecător CSM se declară victima unui linşaj mediatic. A fost acuzat că e şantajat cu un dosar penal

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, una dintre vocile care critică în mod constant acţiunile Puterii, se declară victima unui linşaj mediatic şi respinge acuzaţiile lansate la adresa sa.
Bogdan Mateescu
Bogdan Mateescu (Facebook)

Judecătorul Bogdan Mateescu, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a venit cu o serie de precizări, pe pagina sa de Facebook, după ce numele său a apărut în mijlocul unui nou "taifun mediatic".

"Observ că este menţionat şi numele meu într-o nouă dezbatere publică la un post TV legată de existenţa unui dosar la DNA pe numele meu şi astfel pretinse acţiuni de şantaj şi chiar cred că se impune să fac nişte precizări publice. Niciodată nu am fost citat la DNA ori încunoştinţat pe vreo cale, oficială sau neoficială, că ar exista vreun dosar penal deschis pe numele meu. Nu am fost audiat ori, Doamne fereşte ameninţat, şantajat în această manieră vreodată, aşa cum se sugerează în spaţiul public. Singura menţiune ca imputaţie factuală de natură penală oarecum recentă pe care o cunosc a fost scrisă într-o sesizare pe care primarul unui municipiu a adresat-o Inspecţiei judiciare (şi care mi-a fost comunicată în procedura disciplinară), care viza, în opinia domniei sale, pretinsă săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu ca urmare a pronunţării unei soluţii judecătoreşti în procedura validării alegerilor locale, soluţie deja publică şi foarte intens discutată, însă asumată cu toată convingerea, potrivit interpretării pe care am dat-o legii în vigoare" a declarat Bogdan Mateescu.

Potrivit judecătorului, sesizarea disciplinară a fost clasată de Inspecţia Judiciară undeva la începutul anului 2018.

"Dacă ar fi reală informaţia din presă, nu stiu dacă, într-adevăr, ca urmare a acestor menţiuni din sesizarea disciplinară s-a constituit vreun dosar la instituţia competentă material şi după calitatea persoanei - DNA - sau este vorba despre vreun alt dosar. Constituit ca urmare a sesizării vreunui alt justiţiabil nemulţumit sau de vreun alt petiţionar, potrivit legii. Ceea ce vreau să subliniez încă o dată este că nu am fost citat vreodată, audiat, încunoştinţat, ameninţat, şantajat în alt mod în legătură cu vreun dosar penal la DNA sau la vreo altă unitate de parchet, ori presat în vreo manieră directă sau ascunsă în legătură cu astfel de lucruri. Dimpotrivă, continui să apreciez foarte mult munca depusă de magistraţii din parchetele din ţara mea, inclusiv DNA, de magistraţii din instanţele naţionale, de magistratură în ansamblul său şi le urez tuturor colegilor mult succes în activitate. Da, inclusiv procurorilor DNA. Sper să îşi facă treaba în continuare la parametri foarte buni indiferent de supoziţiile publice sau de alte asemenea practici care ar putea pune sub semnul îndoielii prin generalizare probitatea lor morală sau competenţele profesionale", a precizat Bogdan Mateescu.

Înaltul magistrat susţine că nu are absolut nimic de ascuns şi că va continua să îşi susţină cu tărie punctele de vedere.

"Cred foarte mult în transparenţă, nu am absolut nimic de ascuns şi nu doresc ca numele meu să fie menţionat într-o astfel de speculaţie pe care o resping categoric. Şi sunt mâhnit că opiniile mele, votul meu în Consiliu sunt puse sub semnul îndoielii în această manieră neonorantă. Voi avea în continuare, fie că place, fie că nu place unora sau altora exclusiv opiniile mele, bazate pe conştiinţa mea, indiferent cine şi cum le-ar putea lega de vreun eveniment mai mult sau mai puţin închipuit. Libertatea de gândire este una fundamentală şi sper să fie respectată de toţi apărătorii (reali) ai valorilor constituţionale", a conchis Bogdan Mateescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne