Judecător care a criticat decizia CCR pe OUG 13, sancţionat de CSM

Criticile aduse, într-un editorial, deciziei prin care CCR a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public/DNA şi Guvern, în cazul anchetei adoptării OUG 13/2017, i-au adus unui judecator o sancţiune din partea CSM.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Judecătorul Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanţa a fost sancţionat de Secţia pentru judecători a CSM cu diminuarea salariului brut cu 5% pe o perioadă de două luni, după ce a publicat un articol critic cu privire la faimoasa decizie a CCR privind ancheta DNA pe Ordonanţa 13, decizie invocată, reamintim, şi de Tudorel Toader ca argument pentru suspendare Codruţei Kovesi.

Magistratul a fost găsit vinovat pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera a) (manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu - n.red.) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Decizia Secţiei disciplinare pentru judecători a CSM poate fi contestată la Înalta Curte.

Ciprian Coadă a criticat, într-un editorial, decizia prin care CCR a constatat existenţa unui conflict juridic de natura constituţională între Ministerul Public/DNA şi Guvern, în cazul anchetei adoptării OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale. Cazul a fost deschis la solicitarea Curţii Constituţionale.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne