Judecătoare CSM: Mesajul de "stat paralel" a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Discursul privind statul paralel a fost folosit şi în Turcia unde s-a lăsat cu arestări în rândul magistraţilor, a avertizat joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Andreea Chis.

"Ar trebui să luăm în discuţie solicitarea unor asociaţii profesionale de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de cele afirmate la un miting [PSD-ALDE - n.r.] care a avut loc sâmbătă şi la o emisiune televizată în care s-au făcut afirmaţii de către o persoană care face parte din legislativ [Liviu Dragnea - n.r.] la adresa procurorilor şi ameninţări directe în ceea ce priveşte instrumentarea unui dosar. (...) Eu susţin categoric solicitarea tuturor asociaţiilor profesionale (...), care solicită apărarea independenţei sistemului judiciar faţă de un atac fără precedent, în opinia mea. Eu nu am mai întâlnit un limbaj atât de virulent şi atât de generalizat. (...)

Mi se pare extrem de important, s-a rostogolit în spaţiul public această sintagmă, că suntem un stat paralel - justiţia -, mesajul acesta de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi, după ce acest limbaj a fost folosit. Nu mi se pare că putem să tolerăm un astfel de limbaj la adresa corpului magistraţilor în general, sau cel puţin a unei părţi nedefinite din corpul magistraţilor", a declarat Andreea Chis, membru CSM, în cadrul şedinţei de consiliu, citată de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne