Joseph Daul: Aştept ca PSRM să-şi onoreze angajamentele şi să susţină reforma justiţiei

Prin susţinerea reformelor Guvernului Sandu, socialiştii pot demonstra că sunt democraţi, oferind oamenilor un sistem de justiţie independent, transparent, care îşi protejează cetăţenii, în loc să servească interesele oligarhilor, a declarat preşedintele PPE.
Joseph Daul la întrevederea cu deputaţii ACUM
Joseph Daul la întrevederea cu deputaţii ACUM (parlament.md)

La întrevederea cu deputaţii Blocului ACUM, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, i-a îndemnat vineri pe aceştia să se implice activ în implementarea reformelor democratice pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să-şi recapete încrederea în instituţiile statului.

”Aveţi o responsabilitate mare – să implementaţi democraţia. Ştiu că deja lucraţi în această direcţie. În primul rând, trebuie să loviţi în oligarhie şi să aduceţi pentru oameni o justiţie care să funcţioneze. Puteţi transforma ţara, iar cheile sunt în mâinile dumneavoastră”, a declarat Joseph Daul precizând că în 100 de zile Guvernul nu poate repara ceea ce s-a distrus timp de mai mulţi ani.

Totodată, în timpul vizitei la Chişinău Joseph Daul şi-a exprimat speranţa că PSRM îşi va onora angajamentul şi va susţine reformele iniţiate de Cabinetul Sandu îndeosebi în sistemul justiţiei îndemnând societatea civilă şi cetăţenii să susţină acest demers.

„Oamenii merită un sistem de justiţie independent, transparent, care respectă legile, îşi protejează cetăţenii, în loc să servească interesele oligarhilor. Socialiştii vor demonstra acum că ei sunt, de asemenea, democraţi, şi că sunt gata să organizeze democraţia, statul de drept, justiţie independentă şi să combată corupţia. Este un test pentru socialişti, care sunt acum la guvernare, Europa urmăreşte acest lucru foarte îndeaproape”, a notat oficialul european.

Grupul politic al Partidului Popular European este cel mai numeros din Parlamentul European şi numără 182 de parlamentari din totalul de 751 de deputaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe