Jocurile Paralimpice 2016. Richard Osvath a cucerit medalia de argint la Rio de Janeiro

Scrimerul maghiar de origine română a pierdut în finala probei individuale de sabie în scaun rulant în faţa sportivului Andrei Demciuk (Ucraina) cu scorul de 15-8.
Scrimerul maghiar de origine română Richard Osvath.
Scrimerul maghiar de origine română Richard Osvath. (Karpatinfo.net/twitter)

Richard Osvath (30 de ani) a cucerit, luni, medalia de argint în proba individuală de sabie (categoria A), la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. În vârstă de 30 de ani, scrimerul maghiar de origine română a pierdut în finala probei în scaun rulant în faţa ucraineanului Andrei Demciuk cu scorul de 15-8.

Legitimat la CSS Satu Mare, sătmăreanul deţine un loc trei la ediţia 2012 a Jocurilor Paralimpice de la Londra (floretă) şi mai multe titluri de campion naţional al României. El a ales să reprezinte Ungaria, deoarece în ţara noastră nu putea practica acest sport.

Scrimera Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României, a menţionat extraordinara performanţă a lui Osvath pe contul său de Facebook.

''Richie Osvath, fostul nostru coleg din Satu Mare, a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice în proba de sabie masculin (floreta fiind prima lui probă). Richie concurează acum pentru Ungaria. În România nu există echipamentul necesar pentru antrenamentele paralimpicilor! O operaţie greşită la genunchi i-a curmat visul olimpic, dar nu a renunţat! Nu este pentru prima data când Richie urcă pe podiumul celei mai importante competiţii! O lecţie despre cum să nu te dai bătut şi să crezi în visul tău! Îţi mulţumesc, Richie! Felicitări!'', a scris Popescu în reţeaua de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport