Jocurile Mondiale 2021 vor avea loc în oraşul american Birmingham

(LEON NEAL / AFP / Getty Images)

Cea de-a 11-a ediţie a Jocurilor Mondiale, care reunesc 37 de sporturi, se va disputa în 2021 în oraşul american Birmingham (Alabama), a anunţat joi, la Lausanne, Federaţia internaţională a Jocurilor Mondiale.

Birmingham, oraş cu peste un milion de locuitori, este al doilea oraş american care găzduieşte Jocurile Mondiale, competiţie organizată din patru în patru ani, după Santa Clara (California) care a organizat prima ediţie în 1981.

Celelalte două candidate pentru organizarea ediţiei din 2021 au fost Lima, capitala statului Peru, şi Ufa, un oraş din Rusia.

Următoarea ediţie a Jocurilor Mondiale va avea loc la Wroclaw (Polonia) în 2017 şi va cuprinde patru sporturi demonstrative, între care kickboxing, fotbal american şi wushu.

Jocurile Mondiale reunesc circa 4.000 de sportivi care concurează în 37 de sporturi şi 60 de discipline, între care sporturi olimpice (dar în discipline absente din programul Jocurilor Olimpice) şi alte sporturi care nu figurează în programul JO, precum bowling, wakeboard, escaladă, biliard sau sumo.

Ultima ediţie a Jocurilor Mondiale a avut loc în 2013 în Columbian, la Cali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport