Jgheabul unei ferme din Australia devine o oază improvizată pentru animalele însetate [video]

Papagali
Papagali (screenshot tramite video Youtube)

Seceta devastatoare care afectează Australia de câteva săptămâni, şi care este responsabilul principal de valul de incendii care a devastat ţara, a determinat animalele să se apropie de zonele populate pentru a-şi potoli setea.

Emu Logic, o fermă familială de emu, situată în New South Wales, urma să închidă jgheaburile din curte pentru a economisi apa, dar înregistrările uneia dintre camerele de supraveghere au dezvăluit ceva care i-a făcut să-şi schimbe intenţia.

Câteva animale locale, inclusiv canguri, goanna, papagali galah şi echidne îşi potoleau setea în micile lor jgheaburi.

"Am ţinut camerele video deschise timp de câteva săptămâni şi am fost surprinşi de numărul şi varietatea animalelor autohtone care ne-au vizitat", a relatat Penny Henley, unul dintre proprietari, pentru Daily Mail.

În mijlocul secetei devastatoare din Australia, Henley a spus că se simte norocoasă să poată ajuta fauna sălbatică din regiune şi chiar a plasat o rampă pentru ca echidnele să poată ajunge mai uşor la apă.

Alte ferme vecine nu au aceeaşi soartă. Potrivit celor relatate de Henley, Narromine şi Tottenham au devenit un „bol de praf” din cauza secetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură